Wandelarrangement


 

Natuur, uitgedoofde vulkanen, rust en ruimte zijn de sleutelwoorden voor een actieve vakantie in de Auvergne. Kom ontdekken en laat je betoveren door de puurheid van deze streek. Het vulkanenmassief en de veelzijdigheid van de natuur samen met de zuiverste lucht van Frankrijk zorgen voor een intense wandelervaring.

Na afloop een goed boek, glas wijn of gezellig nakaarten met andere gasten. Start de dag met een uitgebreid ontbijt en sluit ze af met een heerlijk diner.

 

Over onze accommodatie

 

Onze chambres d’hôtes ligt aan de noord- westkant van het Centraal Massief in het departement Puy de Dôme.
In de nabije omgeving zijn er al 35 uitgestippelde wandelingen, van gemakkelijk tot iets pittiger. Wij stellen u gratis de wandelfiches ter beschikking.
Op ca. 45 minuten rijden zit u te midden de uitgedoofde vulkanen met geweldige vergezichten. Wij kunnen indien nodig diverse tips en aanbevelingen geven.
Je verblijft in onze vrij gelegen longère, met vier comfortabele gastenkamers. Uitkijkend op het Centraal Massief is deze oude longère te vinden tussen bomen en velden. De tuin is voorzien van terras en ligstoelen. Alle kamers hebben een rustgevende inrichting en hebben comfortabele boxspring bedden. In de tweepersoonskamers kunnen deze opgemaakt worden als 2 enkele bedden.

 

Onze gasten kunnen ten allen tijde gebruik maken van de zitruimte met salon.
Er is voldoende parkeergelegenheid. Zo geniet u van een onbezorgde wandelvakantie.

 

Via onderstaande link kunt u de kamerinrichting van onze tweepersoonskamers en gezinskamers bekijken.

 

https://www.chambresquatremains.com/nederlands/kamers-beschikbaarheid/

 

Over de maaltijden

 

’s Ochtends staat er een uitgebreid ontbijt voor je klaar en we bevoorraden je elke wandeldag met een lunchpakket.

 

In het arrangement (4 overnachtingen) zijn 3 diners inbegrepen (aperitief, voorgerecht, hoofdgerecht, dessert - water, wijn, koffie/thee inbegrepen). Op de dag van aankomst wordt er een heerlijke maaltijd voor je verzorgd (behalve op zaterdag, dan kunt u uit gaan eten).

 

Over de activiteiten

 

Het gebied kenmerkt zich door 2 uitersten: Redelijk eenvoudig (voor de geoefende wandelaar) tot echt gebergte (tot maximaal 1886 meter). In de omgeving zijn diverse wandelingen te maken. U kunt het dus net zo zwaar of makkelijk maken als u zelf wilt. U wandelt over paden en kleine weggetjes, die meestal goed begaanbaar zijn. Sommige bergpaden kunnen steil zijn. Om bij de startpunten van enkele wandelingen te komen is een eigen auto onontbeerlijk; met name richting de hoge massieven van Sancy of de Puys. Er zijn voor meer dan een week wandelingen voor u beschikbaar. Het wandelgebied omvat grotendeels “Le Combraille” en het vulkanenmassief.

 

Geschikt voor kinderen

 

Ook sportieve tieners zullen dit een leuk wandelgebied vinden

 

Extra dagen

 

U kunt dit arrangement naar believen verlengen. Er is een wandelprogramma voorhanden voor een week en daarnaast zijn er genoeg mogelijkheden voor uitjes en excursies.

 

https://www.chambresquatremains.com/nederlands/te-beleven/

 

Tarieven

 

Inbegrepen

- 4 overnachtingen

- alle ontbijten

- 3x diner

- 3x lunchpakket

- kaartmateriaal (kunt u ter plaatse lenen)

 

Niet inbegrepen

- heen- en terugreis

- overige maaltijden

- toeristenbelasting: € 0.75 p.p.p.n. (+18 jaar)

- verzekeringen

- persoonlijke uitgaven

 

2 persoonskamer

september - juni

 

€ 410 (1 persoon)

  € 515 (2 personen)

 

 


5 persoonskamer

september - juni

 

€ 470 (1 persoon)

€ 575 (2 personen)

€ 760 (3 personen)

€ 940 (4 personen)

  

Reserveren/ informatie

 

chambresquatremains@gmail.com

Suivez nous sur la page Facebook: